Företagshistorik

Polyseam grundades 1993 och har byggt sitt rykte som ett "eget varumärke" tillverkare av lim, tätningsmedel, fyllmedel och passiva brandskyddsprodukter. Tillverkning för globala varumärken, inklusive marknadsledande brittiska varumärken som Wickes, Eva-stick, B & Q och Homebase. Vår omfattande tillverkningserfarenhet och kapacitet, matchad med dedikerad forskning och utveckling, har placerat våra produkter inom topp 10 internationella rankings.

Vi var också tillverkningsleverantör till Protecta, Norges ledande distributör av passiva brandsäkerhetsprodukter. Protecta förvärvade därefter Polyseam, behöll det som företagets varumärke och nu boende Protecta som varumärke av passiva brandskyddsprodukter. Protecta erbjuder ett brett sortiment av brandskivor, penetrationsförseglingar och glasprodukter avsedda att tillhandahålla system som uppfyller de hårdaste kraven i dagens bygg- och byggprojekt.

År 2013 utvecklades ett sortiment av premium-märkesvaror GRAFT från vårt forsknings- och utvecklingsteam och vi lade till ett annat varumärke i vår portfölj. GRAFT-varumärket består av ett brett sortiment av allsidiga tätningsmedel, lim och fyllmedel som utformades för att klara sig på kvalitet och utseende. De unika färgkodade förpacknings- och applikationsikonen bidrog till att enkelt identifiera rätt produkt för jobbet bland havet av liknande produkter. Etos av varumärket är HÅLL DET ENKELT ... HÅLLER DET KVALITET.

Polyseam är en progressiv organisation med anställda på kontor i Storbritannien (South: London - Marketing Suite och North: Huddersfield - Headquarters), Norge och Sverige och har godkända distributörer i Abu Dhab, Dubai och Qatar. Vi har tillverkat över 150 olika typer av produkter, exporterar till över 40 länder globalt och expanderar kontinuerligt vår inhemska och internationella räckvidd.