Om oss - GRAFT

Varumärket GRAFT, premiumkvalité på tätningsmedel, fogmassor, lim och spackel, växte fram från introduktionen av en unik produkt som Polyseam lanserade 2013 och den produkten var IPT CHEMISTRY (Inert Polymer Technology). IPT är en icke-reaktiv, miljövänlig kemi som är kompatibel med nästan alla byggmaterial. Denna nya innovativa kemi är en fog-och tätningsmassa och ett lim, som kan överträffa konventionella silikon-, MSP-, butyl- och akrylbaserade produkter. Det är en miljövänlig produkt som inte innehåller lösningsmedel eller VOC och har den unika egenskapen med dynamisk flexibilitet när den härdat.

GRAFT IPT blev en stor succé och vann DIY Week Award för årets bästa dekorativa produkt 2014 och 2015. Även om IPT lyckades klara en mängd olika applikationer, så önskade sig marknaden mer. Tätningsmedelsindustrin översvämmades av ett hav av ”samma” produkter, som varierade i kvalitét och pris, men som hade en sak gemensamt: de såg alla lika dana ut. Vi var tvungna att utveckla utseendet för att driva tillväxten av GRAFT och att skapa en ny väg framåt var nödvändigt för att GRAFT skulle kunna vara ett varumärke att nå ytterligare framgång.

Vi anlitade en reklambyrå (The Engineroom) för att hjälpa till att utveckla ett varumärke som skulle skilja sig och sticka ut från hyllorna i havet av likvärdiga produkter. GRAFT måste vara lätt att förstå vid första anblick och var tvunget att passa in i fackbranschens no-nonsense-kultur och högt ställda krav, samtidigt som det var tilltalande för behovet av enkelhet för ”gör-det-självaren”.

GRAFT-serien har en enkel uppsättning ikoner som framhäver sina huvudapplikationer och varje produkt är färgkodad, vilket gör det enkelt att välja rätt produkt för jobbet.

 • Gul – Inomhus  applikationer

 • Orange – Utomhus (och inomhus) applikationer

 • Grön - Lim och spackel

 • Blå – Specialprodukter

 • Röd - Brandskyddsprodukter

Målet och syftet är att avlägsna förvirring, få bort oklarheter och ge slutförbrukaren en lätt identifierbar lösning på olika problem.